Nyheter Föreningen Medlemskap Lok & vagnar Beställning  Arrangemang Historik  
  Sponsorer Organisation Kontakt Byggnader Hitta till oss Tidtabell Länkar  
 
Slipersbytestest m m
19 oktober 2014
Denna dag arbetades det på flera fronter förutom allt arbete som gjorts under veckan.

 


Patrik Lingbrand (Lagrells Entreprenad AB) har under föregående vecka med grävmaskinens hjälp rensat diket hela vägen från " Hedlunds" ner förbi Risvarp (bilden) till "Lerolles låda". Foto Patrik Lingbrand
 

Ställningen till tältet över Brigadloket monterades för två veckor sedan och nu skulle tältduken på plats. Med kranhjälp av Jörgen Patulski och många flinka händer så kom duken på plats ganska snabbt och därefter tog det ett pillejobb att fästa och förankra tak och väggar. Det var ett gäng bestående av Alf, Mikael, Anders, Gunnar och  Dag som gjorde detta. Vagnhallsgänget anslöt sig senare innan det blev mörkt med att lägga sliprar som förankring på duken. Vissa kompletteringsarbeten skall göras för att ytterligare säkra tältet.
 


Patrik Lingbrand (Lagrells Entreprenad AB) med grävmaskin med Banchefen Patricks hjälp test att byta sliprar med grävmaskin och  så kom de fram till att det funkar om man organiserar det på rätt sätt. Så nu planerar de hur vi skall byta sliprarna i hamnen.

 

 
 
 
 


Därefter anslöt vår Patrick till Vagnhallsprojektgänget, med Jörgen, Thorbjörn och Tomas att lägga grundfundamenten på plats. Efter idogt arbete från det gänget, så blev ena sidan klar och den andra skall göras klar så snart Jörgen kan hjälpa oss med grävmaskinen och vi är tre man som kan hjälpa honom.

 

Så här såg Röda villan ut innan Christer började ombyggnationen. Det är nästan svårt att tro att det är samma byggnad.
 


Christer kämpar på med Röda villan och även nu på insidan, fönster har drevats, foder till dessa på plats m m. Väggar och tak skall nu spacklas och målas, golv läggas och el skall dras in och sedan skall inredning på plats. Ja, det växer fram sakta men säkert. Tyvärr har det myckna regnandet gjort att den sista utomhusmålningen inte kunnat utföras, men så fort det blir en lucka i molnväggen och temperaturen är +5 eller mer så skall penseln fram och färg strykas på väggarna.

 

 


Har du synpunkter eller frågor om verksamheten eller hemsidan så är du välkommen att sända ett e-mail.
Webbmaster: Patrick Grotenius